Progimnazijoje buvo minima sveiko maisto diena, per kurią 1-8 klasių moksleiviai degustavo ir vertino Lietuvos restoranų vyr. virėjų ir konditerių asociacijos pagamintus sveiko maisto patiekalus. Mažieji degustatoriai vertino 5 rūšių sriubas – vištienos sultinį su makaronais, trintą brokolių sriubą su moliūgo sėklomis, jautienos sultinį su daržovėmis, žirnių ir morkų sriubas. Taip pat moksleiviai ragavo pagrindinius patiekalus iš jautienos, menkės, varškėčius su trintomis uogomis, makaronus su vištiena. Desertų ir užkandžių kategorijoje moksleiviai ragavo ir vertino pudingą su čija sėklomis, braškių glotnutį, burokėlių pyragą, saulėgrąžų chalvą bei sveikuolių sausainius.
Daugiausia balų sriubų kategorijoje moksleiviai skyrė jautienos sultiniui su daržovėmis, pagrindinių patiekalų ir garnyrų kategorijoje moksleiviai geriausiai įvertino jautienos troškinį bei varškėčius su trintomis uogomis, desertų ir užkandžių kategorijoje daugiausia balų pelnė braškių glotnutis ir saulėgrąžų chalva.
Renginyje dalyvavę Sveikatos apsaugos ministerijos, Lietuvos dietologų draugijos, Vilniaus miesto savivaldybės atstovai stebėjo kaip kuriama progimnazijoje sveikos mitybos koncepcija, kurioje svarbi visuma – sveiko maisto patiekalai, valgymo aplinka bei patiekalų estetika.
Lietuvos restoranų vyr. virėjų ir konditerių asociacijos atstovams talkino progimnazijos maisto tiekėjo „Namų dvasia“ darbuotojos, kurios gamino sveiko maisto užkandžius, serviravo degustacijai skirtus stalus bei mokė moksleivius švediško stalo etiketo.
Be to, progimnazijos valgykloje jau aptarnaujami mokiniai pagal švediško stalo principą. Šiuo metu moksleiviai patys pasirenka įvairiausių salotų rūšių prie pagrindinio patiekalo bei įsipila sriubos. Taip palaipsniui diegiami sveikos mitybos įgūdžiai moksleiviams, ugdoma valgymo kultūra, kuriama valgymo aplinka, kurioje moksleiviai norėtų ne tik pavalgyti, bet ir pailsėti, paklausyti muzikos, pabendrauti vieni su kitais.
Atnaujinta: 2018/11/22