Kasmet minėdami Vasario 16-ąją atsigręžiame į Lietuvos valstybės ištakas ir apmąstome mums svarbias tautiškumo, nepriklausomybės ir laisvės idėjas. Šios vertybės kartu yra ir mūsų progimnazijos vertybės, tad kasmet artėjant Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimo dienai progimnazijoje kuriame šventę kiekvienam bendruomenės nariui.

Vasario 11 d. mokytojai rengia bendradarbiavimo pamokas Vasario 16-ai paminėti. Progimnazijos bendruomenė prisijungia  prie iniciatyvos „Bendradarbiaujančios klasės“: virš 800 mokytojų prisijungė prie didžiausios bendradarbiavimo pamokos. Mokytojai, atradę porą savo klasei, bendradarbiauja ir veda jungtines pamokas.

Džiaugiamės, kad mūsų progimnazijos mokytojai aktyviai prisijungė prie projekto ir kartu su kolegomis iš kitų Lietuvos mokyklų veda atviras bendradarbiavimo pamokas tiek pradinių, tiek vyresnių klasių mokiniams. Pirmų klasių mokiniai  dalyvavo integruotoje pasaulio pažinimo ir dailės pamokoje „Atvirukas Lietuvai“, kurią organizavo Jono Basanavičiaus progimnazijos mokytoja Simona Burbulytė ir  Vilniaus Senvagės progimnazijos mokytoja Rūta Kovalskytė.

Pirmų klasių mokiniai mini 100 dienų mokykloje. Pirmokai ir jų mokytojos Simona, Elena, Rita, Veronika, Egita bendradarbiauja projekte „Šimtadienis“, kurio metu organizuoja viktorinas „Menu menu mįslę“ ir  surengė parodėlę „100 širdelių Lietuvai“. Antrų klasių mokiniai su mokytojomis Sandra ir Laura organizavo poezijos rytą, kūrė ir skaitė eilėraščius Lietuvai. O mokytoja Rasa vedė jaukią, šventinę integruotą lietuvių kalbos ir muzikos pamoką.

Visi progimnazijos trečiokai su mokytojais Morta, Loreta, Vidu, Silva ir Margarita surengė minėjimą ,,Lietuva – tai mes!“.  Ketvirtų klasių mokytojos  Audronė, Stasė ir Ingrida vedė kūrybingas ir žaismingas pilietiškumo pamokas.  Mokytojos Danguolė Mituzienė ir Dalia Andruškienė iš Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnazijos organizavo integruotas pasaulio pažinimo ir IT pamokas.  Mokytoja Agnė kartu su kolegėmis iš Daugų V. Mirono gimnazijos ir Jonavos pradinės mokyklos vedė teminę bendradarbiavimo pamoką „Trispalvės įkvėpti”.

5-8 klasių mokiniai dalyvavo istorijos mokytojų Danos Tomkutės ir Ringailės Tervydienės kartu su kolegėmis  Liucija Sriubiene ir Rasele Abromaitiene  iš Gabijos progimnazijos  parengtoje  viktorinoje-konkurse „Lietuvos valstybingumo aidai“.  Džiaugiamės kad ne tik pamokos vyksta bendradarbiavimo būdu, bet ir kita veikla. Štai mokytojos Rita ir Kristina surengė bendrą 7s ir 6b klasių mokinių klasės valandėlę, kurios tema  – „Lietuva – tai tėvynė, šeima, aš“. Dorinio ugdymo mokytojos Genovaitė ir Rasa visą savaitę organizavo veiklas tema „Tapatybė. Ką reiškia būti Lietuvos piliečiais?”

Svariai prie Nepriklausomybės atkūrimo prisidėjo signataras Jono Basanavičiaus. I aukšto vestibiulyje galima pamatyti jo portretų interpretacijas, taip pat jo mėgto Obuolių pyrago receptų knygelių parodą. Knygeles mokiniai apvilko drobe, kurią dažė Lietuvoje užaugintais augalais, iliustravo ir jose užrašė giminės receptus.

Progimnazijos langus puošia trispalvių gyvybės medžių karpinių paroda. Fab lab dirbtuvėse sukurti simboliniai trispalviai paukšteliai, išmarginti tautinių raštų motyvais. Šias ir kitas mokyklos gražinimo veiklas progimnazijoje organizavo dailės mokytoja Jolita, technologijų mokytojai Aušra, Henrikas, Audronė ir Stasys bei IT mokytoja Irena.

Dėkojame visai progimnazijos bendruomenei už kūrybiškumą, šventines akimirkas, gerą nuotaiką ir dalinimąsi patirtimi. Visa mokykla alsuoja džiugesiu!

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną švęskime prisimindami svarbiausius įvykius ir ugdydami patriotiškumo, pilietiškumo ir tautiškumo dvasią, kuri leis mums ir toliau kurti, augti ir auginti Lietuvą.

Pasižiūrėkite reportažą: Jono Basanavičiaus progimnazija mini Vasario 16 ąją – YouTube



Atnaujinta: 2022/02/15

Jums taip pat patiks

Aštuntokai analizavo klimato kaitos problemas
Konferencija “Vandens galia…”
Progimnazijos mokytojai organizavo respublikinę viktoriną „Žemė  – melsvoji planeta“
Progimnazijos mokytojai organizavo respublikinę viktoriną „Žemė – melsvoji planeta“