Mokinių pavasario atostogų metų grupė aštuntokų dalyvavo dviejų dienų pažintinėje ekskursijoje po Kėdainių rajono įžymybes. Kartu su Jaunųjų turistų centro kraštotyrininkais aplankėme Šėtą, sužinojome įdomią šio miestelio istoriją, matėme Lietuvos pirmojo savanorio P. Lukšio žūties vietą. Mums labai patiko iš ąžuolo skulptoriaus sukurtas paminklas, bylojantis apie lietuviškas tautodailės tradicijas. Šeteniuose susipažinome su Nobelio premijos laureato Česlovo Milošo gimtine ir jo veikla.

Labai įdomi vieta mums pasirodė Paberžė, kurioje gyveno ir dirbo vienuolis kapucinas Tėvas Stanislovas (kunigas Mykolas Dobrovolskis). Lankėmės istoriniame muziejuje ir apžiūrėjome Tėvo Stanislovo namą bei liturginių rūbų muziejų. Daugiakultūriniame centre ,,Štetlas ir tradicijos“ daug sužinojome apie žydų gyvenimo specifiką.

Antrą išvykos dieną lankėmės Kėdainių trąšų įmonėje ,,Lifosa“, apžiūrėjome didžiulius gipso kalnus, trąšų sandėlius, gamyklos maketą ir išgirdome įdomių faktų apie ją.

Mokiniai, pabuvoję Kėdainių Šviesiosios gimnazijoje, sakė, jog būtų įdomu čia mokytis. Kėdainiuose pamatėme ir didžiausius šachmatus, kur vietoj baltųjų ir juodųjų vieni prieš kitus kovoja lietuviai ir kryžiuočiai. Skulptoriaus V. Ulevičiaus medžio skulptūrų muziejuje didžiulėje šachmatų lentoje pavaizduotas Žalgirio mūšis.

Per šią išvyką daug buvo pamatyta, patirta. Mokiniai pripažino, kad mūsų Lietuva išties graži ir įdomi.

 

Etikos mokytoja Marija Mašanauskienė



Atnaujinta: 2019/05/02

Jums taip pat patiks

Aštuntokai analizavo klimato kaitos problemas
Konferencija “Vandens galia…”
Progimnazijos mokytojai organizavo respublikinę viktoriną „Žemė  – melsvoji planeta“
Progimnazijos mokytojai organizavo respublikinę viktoriną „Žemė – melsvoji planeta“